U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Appel-mangocrumble met vanillekrokant

45 min bereidingstijd + afkoelen
30 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 200 g Aviko Rösti Original, ontdooid
  • 1 vanillestokje
  • 200 ml slagroom
  • 250 ml volle melk
  • 2 eidooiers
  • 165 g suiker
  • 100 g bloem
  • 75 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 600 g handappels, bijv. Jonagold
  • 250 g mangoblokjes (diepvries)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Poedersuiker
  • 2 takjes munt
  • Ovenschaal 20 x 20 cm

Bereiding:

  • Begin met de vanillesaus: snijd het vanillestokje overlangs open en schraap met de punt van een scherp mes het zwarte merg eruit. Doe het vanillemerg met de leeg geschraapte peul, de slagroom en de melk in een sauspan. Breng tegen de kook.
  • Neem de room van het vuur en laat afgedekt 15 minuten trekken. Klop in een ruime kom met een garde de eidooiers met 75 gram suiker bleekgeel en romig.
  • Schenk al kloppend met de garde de warme vanilleroom door een zeef bij het dooiermengsel. Schenk het mengsel terug in de sauspan en laat op heel laag vuur binden, roer continu met een houten lepel. Dit kan wel 10 minuten duren! De saus is klaar als een dikke laag aan de achterkant van de lepel blijft plakken.
  • Laat de vanillesaus afkoelen. Roer regelmatig of leg er een vel vershoudfolie op tegen velvorming.
  • Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Kneed met één hand van de bloem, de boter en 50 gram suiker een kruimelig deeg. Kneed er 75 gram rösti door.
  • Schil de appels en snijd ze in blokjes. Meng in de ovenschaal de appel met de mango en 25 gram suiker. Verdeel er de deegkruimels over.
  • Bak de crumble in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Rooster intussen in een koekenpan de rest van de rösti goudgeel en knapperig. Bestrooi met de vanillesuiker en de resterende 15 gram suiker. Bak al omscheppend tot de suiker is gesmolten en de vanillerösti goudbruin is.
  • Schep de crumble op kleine borden. Schenk er wat vanillesaus over en bestrooi met de vanillerösti, wat poedersuiker en blaadjes munt.
  • Terug van nooit helemaal weggeweest op de menukaart: de klassieke crumble! Een fantastisch maar toch supermakkelijk nagerecht van bubbelend warm fruit onder krokante deegkruimels. Wat rösti door het deeg zorgt voor een verrassende romige toets. Een schep vanillesaus en wat krokante vanillerösti als strooisel maakt het trenddessert af.
  • Tip: Een doosje diepvriesfruit is altijd handig om in huis te hebben. Het fruit wordt perfect rijp ingevroren, als de smaak op z’n best is. Welk fruit je ook in je diepvrieslade hebt, je kunt er in deze crumble volop mee variëren.
  • Tip: Crumble over? Een restje is de volgende dag op kamertemperatuur met wat vanillesaus heerlijk als ontbijt of bij de koffie.

Benodigd product

Benodigd product: Rösti Original

Voedingswaarden per persoon

  • 665 kcal
  • 32 g vet waarvan 20 g verzadigd
  • 84 g koolhydraten
  • 8 g eiwit
  • 4 g vezels
  • 0,1 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen